TIPS VOOR JOUW LEKKERE KALKOEN
Gefeliciteerd!
Je bent in het bezit van een heel lekker product. Hopelijk heb je onze service tot nu toe als goed ervaren. Nog belangrijker is dat je tevreden bent met wat je hebt gekocht.
Om het lekker te laten smaken, denken wij met je mee. Zo hebben wij allerlei tips voor je op een rijtje gezet welke door een chef-kok zijn opgesteld. Deze tips helpen je om het product te bewaren onder de beste condities én op een juiste manier te bereiden.
Scroll naar het product wat je hebt gekocht. Klik op je gekochte producten en lees stap-voor-stap de bereidingswijze.... Eet smakelijk!
Bewaaradvies om je aankoop zo vers mogelijk te houden
Bereidingswijze, opgesteld door een chef kok voor een perfect resultaat
Fijne feestdagen en eet smakelijk!
ALGEMEEN

- Zorg voor voldoende ruimte in de koelkast zodat de koeling goed kan circuleren. In een (te) volle koelkast kan de temperatuur oplopen.
- Voorkom dat het product naast de lamp in de koelkast wordt gelegd. Het wil nog wel is voorkomen dat de lamp aan blijft staan wanneer de deur gesloten is. Een brandende lamp beïnvloedt de temperatuur.
- Bewaar het product op 1 á 2 graden Celsius in de koelkast. Is dit niet mogelijk, bewaar het dan zo gekoeld mogelijk tot max 7 graden Celsius.
- Bewaar het product niet langer dan de houdbaarheidsdatum.
- Vries het product in indien je het langer wil bewaren dan de houdbaarheidsdatum.
- Is het product ontdooid, dan dien je het direct te bereiden en op te eten.
Thermometer
- Voor de bereiding van je kalkoen, rollade of braadslee is het noodzakelijk dat je de beschikking hebt over een ovenbestendige thermometer.
- Een chef-kok heeft op diverse manieren, waaronder op basis van gewicht vs minuten, de kalkoen, rollade of braadslee bereid. De conclusie is dat de beste bereiding plaatsvindt door het gebruik van onze ovenbestendige thermometer.
- Door het gebruik van deze thermometer weet je zeker dat het product van binnen gaar is. Het product blijft hierdoor ook het sappigst.
KALKOEN BEREIDEN

Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips door voordat je overgaat tot het bereiden van je kalkoen.
- Haal de kalkoen 2 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius, stand hete lucht.
- Verwijder de plastic verpakking.
- Stop de kalkoen in de meegeleverde braadzak.
- Schenk achtergebleven vocht over in de braadzak voor extra smaak.
- Sluit de braadzak met de meegeleverde sluiting.
- Prik twee gaatjes in de braadzak aan de bovenkant van de kalkoen.
- Plaats de ovenbestendige vleesthermometer door de braadzak in de voorkant van de kalkoen. Dit is de plaats waar de ledematen niet aan elkaar gebonden zijn.
- De ovenbestendige vleesthermometer moet horizontaal in het dikste gedeelte gestoken worden waar het meeste gevogelte zit.
- Plaats de ovenbestendige vleesthermometer aan de bovenkant (verticaal gezien) in het midden (horizontaal gezien). De kalkoen is hol. Het kan even duren voordat je een goede plek hebt gevonden. Duw de ovenbestendige vleesthermometer voorzichtig in het gevogelte. Voel je weerstand, dan is dit het karkas. Probeer voorzichtig een weg te zoeken dat de ovenbestendige vleesthermometer zonder weerstand de kalkoen in glijdt.
- Plaats de kalkoen in een ovenschaal of op een ovenplaat met een opstaande rand van minimaal 2cm om eventueel vocht op te vangen.
Bereiding:
- Plaats de kalkoen gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de achterzijde van de oven. Het klopt dat je de kalkoen dus achterstevoren in de oven zet.
- Na deze 20 minuten draai je de kalkoen 180 graden zodat de ovenbestendige vleesthermometer zichtbaar is door het raam van de oven. Zet de oven op 130 graden Celsius en sluit de oven.
- Laat de kalkoen net zo lang in de oven zitten totdat de ovenbestendige vleesthermometer 65 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte ontsnapt. Wacht met het uit de oven halen van de kalkoen totdat de ovenbestendige vleesthermometer 70 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 70 graden Celsius aangeeft, haal dan de kalkoen uit de oven en haal het uit de braadzak.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips door voordat je overgaat tot het bereiden van je kalkoen.
- Haal de kalkoen 2 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius, stand hete lucht.
- De kalkoen zit in een braadzak. Controleer of de sluiting gesloten is.
- Prik twee gaatjes in de braadzak aan de bovenkant van de kalkoen.
- Plaats de ovenbestendige vleesthermometer door de braadzak in de voorkant van de kalkoen. Dit is de plaats waar niet de ledematen aan elkaar gebonden zijn.
- De ovenbestendige vleesthermometer moet in het dikste gedeelte gestoken worden. Dit is ongeveer in het midden (horizontaal en verticaal gezien).
- Plaats de kalkoen in een ovenschaal of op een ovenplaat met een opstaande rand van minimaal 2cm om eventueel vocht op te vangen.
Bereiding:
- Plaats de kalkoen gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de achterzijde gericht. Het klopt dat je de kalkoen dus achterstevoren in de oven zet.
- Na deze 20 minuten draai je de kalkoen 180 graden zodat de ovenbestendige vleesthermometer zichtbaar is door het raam van de oven. Zet de oven op 130 graden Celsius en sluit de ovendeur.
- Laat de kalkoen net zo lang in de oven zitten totdat de thermometer 65 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte ontsnapt. Wacht met het uit de oven halen van de kalkoen totdat de ovenbestendige vleesthermometer 70 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 70 graden Celsius aangeeft, haal dan de kalkoen uit de oven en haal het uit de braadzak door de braadzak kapot te snijden en onder de kalkoen door te trekken. Laat de kalkoen liggen in de ovenschaal voor het opvangen van het vocht.
- Snijd de kalkoen aan door vanaf het midden aan de bovenzijde het bot te volgen naar beneden toe. Het bot loopt vanaf de bovenzijde in een flauwe cirkel naar linksonder en rechtsonder van de kalkoen.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips door voordat je overgaat tot het bereiden van je kalkoen.
- Haal de kalkoen 2 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius, stand hete lucht.
- De kalkoen zit in een braadzak. Controleer of de sluiting gesloten is.
- Prik twee gaatjes in de braadzak aan de bovenkant van de kalkoen.
- Plaats de ovenbestendige vleesthermometer door de braadzak in de voorkant van de kalkoen. Dit is de plaats waar niet de ledematen aan elkaar gebonden zijn.
- De ovenbestendige vleesthermometer moet in het dikste gedeelte gestoken worden. Dit is ongeveer in het midden (horizontaal en verticaal gezien).
- Plaats de kalkoen in een ovenschaal of op een ovenplaat met een opstaande rand van minimaal 2cm om eventueel vocht op te vangen.
Bereiding:
- Plaats de kalkoen gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de achterzijde gericht. Het klopt dat je de kalkoen dus achterstevoren in de oven zet.
- Na deze 20 minuten draai je de kalkoen 180 graden zodat de thermometer zichtbaar is door het raam van de oven. Zet de oven op 130 graden Celsiusen sluit de ovendeur.
- Laat de kalkoen net zo lang in de oven zitten totdat de ovenbestendige vleesthermometer 65 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte ontsnapt. Wacht met het uit de oven halen van de kalkoen totdat de ovenbestendige vleesthermometer 70 graden Ceslius aangeeft.
- Indien het 70 graden Celsius aangeeft, haal dan de kalkoen uit de oven en haal het uit de braadzak door de braadzak kapot te snijden en onder de kalkoen door te trekken. Laat de kalkoen liggen in de ovenschaal voor het opvangen van het vocht.
- Snijd de kalkoen aan door vanaf het midden aan de bovenzijde het bot te volgen naar beneden toe. Het bot loopt vanaf de bovenzijde in een flauwe cirkel naar linksonder en rechtsonder van de kalkoen.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips door voordat je overgaat tot het bereiden van je kalkoen.
- Haal de kalkoen 2 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius, stand hetelucht.
- De kalkoen zit in een braadzak. Controleer of de sluiting gesloten is.
- Prik twee gaatjes in de braadzak aan de bovenkant van de kalkoen.
- Plaats de ovenbestendige vleesthermometer door de braadzak in de voorkant van de kalkoen. Dit is de plaats waar niet de ledematen aan elkaar gebonden zijn.
- De ovenbestendige vleesthermometer moet in het dikste gedeelte gestoken worden. Dit is ongeveer in het midden (horizontaal en verticaal gezien).
- Plaats de kalkoen in een ovenschaal of op een ovenplaat met een opstaande rand van minimaal 2cm om eventueel vocht op te vangen.
Bereiding:
- Plaats de kalkoen gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de achterzijde gericht. Het klopt dat je de kalkoen dus achterstevoren in de oven zet.
- Na deze 20 minuten draai je de kalkoen 180 graden zodat de ovenbestendige vleesthermometer zichtbaar is door het raam van de oven. Zet de oven op 130 graden Celsius en sluit de ovendeur.
- Laat de kalkoen net zo lang in de oven zitten totdat de ovenbestendige vleesthermometer 65 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte ontsnapt. Wacht met het uit de oven halen van de kalkoen totdat de ovenbestendige vleesthermometer 70 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 70 graden Celsius aangeeft, haal dan de kalkoen uit de oven en haal het uit de braadzak door de braadzak kapot te snijden en onder de kalkoen door te trekken. Laat de kalkoen liggen in de ovenschaal voor het opvangen van het vocht.
- Snijd de kalkoen aan door vanaf het midden aan de bovenzijde het bot te volgen naar beneden toe. Het bot loopt vanaf de bovenzijde in een flauwe cirkel naar linksonder en rechtsonder van de kalkoen.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips door voordat je overgaat tot het bereiden van je kalkoen.
- Haal de kalkoen 2 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius, stand hetelucht.
- Verwijder het plastic waar de kalkoen in zit.
- Stop de kalkoen in de meegeleverde braadzak.
- Schenk achtergebleven vocht over in de braadzak voor extra smaak.
- Sluit de braadzak met de meegeleverde sluiting.
- Prik twee gaatjes in de braadzak aan de bovenkant van de kalkoen.
- Plaats de ovenbestendige vleesthermometer door de braadzak in de voorkant van de kalkoen. Dit is de plaats waar niet de ledematen aan elkaar gebonden zijn.
- De ovenbestendige vleesthermometer moet in het dikste gedeelte gestoken worden. Dit is ongeveer in het midden (horizontaal en verticaal gezien).
- Plaats de kalkoen in een ovenschaal of op een ovenplaat met een opstaande rand van minimaal 2cm om eventueel vocht op te vangen.
Bereiding:
- Plaats de kalkoen gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de achterzijde gericht. Het klopt dat je de kalkoen dus achterstevoren in de oven zet.
- Na deze 20 minuten draai je de kalkoen 180 graden zodat de ovenbestendige vleesthermometer zichtbaar is door het raam van de oven. Zet de oven op 130 graden Celsius en sluit de ovendeur.
- Laat de kalkoen net zo lang in de oven zitten totdat de ovenbestendige vleesthermometer 60 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte ontsnapt. Wacht met het uit de oven halen van de kalkoen totdat de ovenbestendige vleesthermometer 65 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 65 graden Celsius aangeeft, haal dan de kalkoen uit de oven en haal het uit de braadzak door de braadzak kapot te snijden en onder de kalkoen door te trekken. Laat de kalkoen liggen in de ovenschaal voor het opvangen van het vocht.
- Snijd de kalkoen aan door vanaf het midden aan de bovenzijde het bot te volgen naar beneden toe. Het bot loopt vanaf de bovenzijde in een flauwe cirkel naar linksonder en rechtsonder van de kalkoen.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips door voordat je overgaat tot het bereiden van je kalkoen.
- Haal de kalkoen 2 uur van tevoren uit de koelkast.
- Zet de bbq aan en houd de temperatuur stabiel tussen de 120 & 130 graden Celsius.
- Installeer een platesetter voor indirecte warmte en plaats het rooster op zijn gebruikelijke plek.
- Gegaarde, gevulde en gekruide kalkoen:
- De gegaarde kalkoen is vacuüm verpakt. Verwijder de vacuüm plastic verpakking en doe de kalkoen in de meegeleverde braadzak.
- Sluit de braadzak met de meegeleverde sluiting en controleer of de sluiting gesloten is.
- Semi ontbeende kalkoen of de rauwe gevulde en gekruide kalkoen:
- De kalkoen zit in een braadzak. Controleer of de sluiting gesloten is.
- Prik in de braadzak twee gaatjes. Bijvoorbeeld met een de ovenbestendige thermometer.
- Plaats de ovenbestendige vleesthermometer door de braadzak in de voorkant van de kalkoen. Dit is de plaats waar niet de ledematen aan elkaar gebonden zijn.
- De ovenbestendige vleesthermometer moet in het dikste gedeelte gestoken worden. Dit is ongeveer in het midden (horizontaal en verticaal gezien).
- Plaats de kalkoen in een ovenschaal of op een ovenplaat met een opstaande rand van minimaal 2cm om eventueel vocht op te vangen.
Bereiding:
- Plaats de kalkoen met de ovenschaal op het rooster in de bbq en sluit de deksel. Houd de temperatuur van de bbq stabiel.
- Laat de kalkoen net zo lang in de bbq tot dat de ovenbestendige vleesthermometer welke in de kalkoen zit 65 graden Celsius aangeeft. Zet dan de deksel half open en zet de luchtroosters dicht.
- Wacht eventjes en als de ovenbestendige vleesthermometer 70 graden Celsius aangeeft is de kalkoen klaar.
- Haal de ovenschaal met kalkoen uit de bbq en haal het uit de braadzak door de braadzak kapot te snijden en onder de kalkoen door te trekken. Laat de kalkoen liggen in de ovenschaal voor het opvangen van het vocht.
- Snijd de kalkoen aan door vanaf het midden aan de bovenzijde het bot te volgen naar beneden toe. Het bot loopt vanaf de bovenzijde in een flauwe cirkel naar linksonder en rechtsonder van de kalkoen.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: voorkom open vuur en direct bbq’en. De braadzak is niet bestand tegen open vuur wat ten koste gaat van de kwaliteit van de kalkoen. Alleen indirect bbq’en met platesetter én rooster.
- Let op: iedere kamado is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
ROLLADE BEREIDEN

Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van deze rollade.
- Haal de rollade 1 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius, stand hete lucht.
- Let op dat je het netje wat om de rollade heen zit niet verwijdert. Dit doe je pas nadat de rollade uit de oven komt.
- Houd een ovenbestendige vleesthermometer paraat.
- Verwijder de plastic verpakking.
- De meegeleverde braadzak heb je niet nodig voor deze bereiding.
Bereiding:
- Bak de rollade in een passende bakpan op een middel hoog vuur rondom goudbruin. Doe dit in een klein beetje vet/olie zoals je normaal gesproken een biefstukje zou bakken.
- Haal de rollade uit de bakpan en leg deze in een passende ovenschaal.
- Plaats nu de ovenbestendige vleesthermometer in de rollade aan de kopse kant. Doe dit horizontaal en verticaal gezien in het midden van de rollade aan de kopse kant. Duw de ovenbestendige vleesthermometer net zo ver de rollade in zodat de punt van de ovenbestendige vleesthermometer in het midden van de rollade zit.
- Plaats de ovenschaal met daarin de rollade in het midden van de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de voorzijde toe zodat je goed de aangegeven temperatuur kunt aflezen op de ovenbestendige vleesthermometer.
- Laat de rollade net zo lang in de oven zitten totdat de ovenbestendige vleesthermometer 65 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte kan ontsnappen. Wacht met het uit de oven halen van de rollade totdat de ovenbestendige vleesthermometer 68 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 68 graden Celsius aangeeft, haal dan de rollade uit de oven.
Serveren:
- Haal de rollade uit de ovenschaal en leg deze op een snijplank.
- Verwijder nu de ovenbestendige vleesthermometer.
- Snij aan beide kopse kanten een plak van ongeveer wijsvinger dikte af. Snij ook de gehele rollade in de lengte voor ongeveer 5 mm in. (Doe dit zo, zodat je bij de volgende stap het rollade netje makkelijk kunt verwijderen)
- Probeer nu voorzichtig het rollade netje te verwijderen.
- Snij de rollade in gelijkmatige plakken van ongeveer wijsvinger dikte.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
- Let op: dijenvlees kan ook na de bereiding wat roder en of donkerder van kleur zijn dan bijvoorbeeld filetvlees. Verwar dit niet met het 'nog rauw kunnen zijn' van de rollade.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van deze rollade.
- Haal de rollade 1 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius, stand hete lucht.
- Let op dat je het netje wat om de rollade heen zit niet verwijdert. Dit doe je pas nadat de rollade uit de oven komt.
- Houd een ovenbestendige vleesthermometer paraat.
- Verwijder de plastic verpakking.
- De meegeleverde braadzak heb je niet nodig voor deze bereiding.
Bereiding:
- Bak de rollade in een passende bakpan op een middel hoog vuur rondom goudbruin. Doe dit in een klein beetje vet/olie zoals je normaal gesproken een biefstukje zou bakken.
- Haal de rollade uit de bakpan en leg deze in een passende ovenschaal.
- Plaats nu de ovenbestendige vleesthermometer in de rollade aan de kopse kant. Doe dit horizontaal en verticaal gezien in het midden van de rollade aan de kopse kant. Duw de ovenbestendige vleesthermometer net zo ver de rollade in zodat de punt van de ovenbestendige vleesthermometer in het midden van de rollade zit.
- Plaats de ovenschaal met daarin de rollade in het midden van de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de voorzijde toe zodat je goed de aangegeven temperatuur kunt aflezen op de thermometer.
- Laat de rollade net zo lang in de oven zitten totdat de ovenbestendige vleesthermometer 65 graden aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte kan ontsnappen. Wacht met het uit de oven halen van de rollade totdat de ovenbestendige vleesthermometer 68 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 68 graden Celsius aangeeft, haal dan de rollade uit de oven.
Serveren:
- Haal de rollade uit de ovenschaal en leg deze op een snijplank.
- Verwijder nu de ovenbestendige vleesthermometer.
- Snij aan beide kopse kanten een plak van ongeveer wijsvinger dikte af. Snij ook de gehele rollade in de lengte voor ongeveer 5 mm in. (Doe dit zo, zodat je bij de volgende stap het rollade netje makkelijk kunt verwijderen)
- Probeer nu voorzichtig het rollade netje te verwijderen.
- Snij de rollade in gelijkmatige plakken van ongeveer wijsvinger dikte.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
- Let op: dijenvlees kan ook na de bereiding wat roder en of donkerder van kleur zijn dan bijvoorbeeld filetvlees. Verwar dit niet met het 'nog rauw kunnen zijn' van de rollade.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van deze rollade.
- Haal de rollade 1 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius, stand hete lucht.
- Let op dat je het netje wat om de rollade heen zit niet verwijdert. Dit doe je pas nadat de rollade uit de oven komt.
- Houd een ovenbestendige vleesthermometer paraat.
- Verwijder de plastic verpakking.
- De meegeleverde braadzak heb je niet nodig voor deze bereiding.
Bereiding:
- Bak de rollade in een passende bakpan op een middel hoog vuur rondom goudbruin. Doe dit in een klein beetje vet/olie zoals je normaal gesproken een biefstukje zou bakken.
- Haal de rollade uit de bakpan en leg deze in een passende ovenschaal.
- Plaats nu de ovenbestendige vleesthermometer in de rollade aan de kopse kant. Doe dit horizontaal en verticaal gezien in het midden van de rollade aan de kopse kant. Duw de ovenbestendige vleesthermometer net zo ver de rollade in zodat de punt van de ovenbestendige vleesthermometer in het midden van de rollade zit.
- Plaats de ovenschaal met daarin de rollade in het midden van de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de voorzijde toe zodat je goed de aangegeven temperatuur kunt aflezen op de ovenbestendige vleesthermometer.
- Laat de rollade net zo lang in de oven zitten totdat de thermometer 60 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte kan ontsnappen. Wacht met het uit de oven halen van de rollade totdat de ovenbestendige vleesthermometer 65 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 65 graden Celsius aangeeft, haal dan de rollade uit de oven.
Serveren:
- Haal de rollade uit de ovenschaal en leg deze op een snijplank.
- Verwijder nu de ovenbestendige vleesthermometer.
- Snij aan beide kopse kanten een plak van ongeveer wijsvinger dikte af. Snij ook de gehele rollade in de lengte voor ongeveer 5 mm in. (Doe dit zo, zodat je bij de volgende stap het rollade netje makkelijk kunt verwijderen)
- Probeer nu voorzichtig het rollade netje te verwijderen.
- Snij de rollade in gelijkmatige plakken van ongeveer wijsvinger dikte.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van deze rollade.
- Haal de rollade 1 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius, stand hete lucht.
- Let op dat je het netje wat om de rollade heen zit niet verwijdert. Dit doe je pas nadat de rollade uit de oven komt.
- Houd een ovenbestendige vleesthermometer paraat.
- Verwijder de plastic verpakking.
- De meegeleverde braadzak heb je niet nodig voor deze bereiding.
Bereiding:
- Bak de rollade in een passende bakpan op een middel hoog vuur rondom goudbruin. Doe dit in een klein beetje vet/olie zoals je normaal gesproken een biefstukje zou bakken.
- Haal de rollade uit de bakpan en leg deze in een passende ovenschaal.
- Plaats nu de ovenbestendige vleesthermometer in de rollade aan de kopse kant. Doe dit horizontaal en verticaal gezien in het midden van de rollade aan de kopse kant. Duw de ovenbestendige vleesthermometer net zo ver de rollade in zodat de punt van de ovenbestendige vleesthermometer in het midden van de rollade zit.
- Plaats de ovenschaal met daarin de rollade in het midden van de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de voorzijde toe zodat je goed de aangegeven temperatuur kunt aflezen op de thermometer.
- Laat de rollade net zo lang in de oven zitten totdat de thermometer 60 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte kan ontsnappen. Wacht met het uit de oven halen van de rollade totdat de ovenbestendige vleesthermometer 65 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 65 graden Celsius aangeeft, haal dan de rollade uit de oven.
Serveren:
- Haal de rollade uit de ovenschaal en leg deze op een snijplank.
- Verwijder nu de ovenbestendige vleesthermometer.
- Snij aan beide kopse kanten een plak van ongeveer wijsvinger dikte af. Snij ook de gehele rollade in de lengte voor ongeveer 5 mm in. (Doe dit zo, zodat je bij de volgende stap het rollade netje makkelijk kunt verwijderen)
- Probeer nu voorzichtig het rollade netje te verwijderen.
- Snij de rollade in gelijkmatige plakken van ongeveer wijsvinger dikte.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
BRAADSLEE BEREIDEN

Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van deze braadslee.
- Haal de braadslee 1 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, stand hete lucht.
- Plaats eventueel een ovenschaal onderin in de oven om lekvocht uit de braadslee op te vangen.
- Houd een ovenbestendige vleesthermometer paraat.
Bereiding:
- Haal de plastic deksel van de braadslee af.
- Plaats nu de ovenbestendige vleesthermometer in de braadslee. Doe dit horizontaal en verticaal gezien in het midden van de braadslee, door de aluminium bak, aan de kopse kant. Duw de ovenbestendige vleesthermometer net zo ver de braadslee in zodat de punt van de thermometer in het midden van de braadslee zit.
- Plaats de braadslee met aluminium bak in het midden van de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de voorzijde toe zodat je goed de aangegeven temperatuur kunt aflezen op de ovenbestendige vlees thermometer.
- Draai de temperatuur van de oven na 10 minuten terug van 180 naar 120 graden Celsius.
- Laat de braadslee net zo lang in de oven zitten op 120 graden Celsius totdat de ovenbestendige vleesthermometer 65 graden aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte kan ontsnappen. Wacht met het uit de oven halen van de braadslee totdat de ovenbestendige vleesthermometer 70 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 70 graden Celsius aangeeft, haal dan de braadslee uit de oven.
Serveren:
- Verwijder nu de ovenbestendige vleesthermometer.
- Haal het product uit de braadslee en leg deze op een snijplank.
- Snij, of probeer, het dijbeen rondom los te snijden en dat daarna in zijn geheel te verwijderen.
- Snij het product in gelijkmatige plakken van ongeveer wijsvinger dikte. Giet zonodig het sap/ de marinade over de plakken heen.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
- Let op: dijenvlees kan ook na de bereiding wat roder en of donkerder van kleur zijn dan bijvoorbeeld filetvlees. Verwar dit niet met het 'nog rauw kunnen zijn' van het product.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van deze braadslee.
- Haal de braadslee 1 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, stand hete lucht.
- Plaats eventueel een ovenschaal onderin in de oven om lekvocht uit de braadslee op te vangen.
- Houd een ovenbestendige vleesthermometer paraat.
Bereiding:
- Haal de plastic deksel van de braadslee af.
- Plaats nu de ovenbestendige vleesthermometer in de braadslee. Doe dit horizontaal en verticaal gezien in het midden van de braadslee, door de aluminium bak, aan de kopse kant. Duw de ovenbestendige vleesthermometer net zo ver de braadslee in zodat de punt van de ovenbestendige vleesthermometer in het midden van de braadslee zit. Controleer zonodig dat de punt van de ovenbestendige vleesthermometer in het vlees zit door het vlees in de braadslee op te tillen.
- Plaats de braadslee met aluminium bak in het midden van de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de voorzijde toe zodat je goed de aangegeven temperatuur kunt aflezen op de ovenbestendige vleesthermometer.
- Draai de temperatuur van de oven na 20 minuten terug van 180 naar 120 graden Celsius.
- Laat de braadslee net zo lang in de oven zitten op 120 graden Celsius totdat de ovenbestendige vleesthermometer 65 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte kan ontsnappen. Wacht met het uit de oven halen van de braadslee totdat de ovenbestendige vleesthermometer 68 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 68 graden Celsius aangeeft, haal dan de braadslee uit de oven.
Serveren:
- Verwijder nu de ovenbestendige vleesthermometer.
- Haal het product uit de braadslee en leg deze op een snijplank.
- Snij het product in gelijkmatige plakken van ongeveer wijsvinger dikte. Giet zonodig het sap/ de marinade over de plakken heen.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
- Let op: dijenvlees kan ook na de bereiding wat roder en of donkerder van kleur zijn dan bijvoorbeeld filetvlees. Verwar dit niet met het 'nog rauw kunnen zijn' van het product.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van deze braadslee.
- Haal de braadslee 1 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, stand hete lucht.
- Plaats eventueel een ovenschaal onderin in de oven om lekvocht uit de braadslee op te vangen.
- Houd een ovenbestendige vleesthermometer paraat.
Bereiding:
- Haal de plastic deksel van de braadslee af.
- Plaats nu de ovenbestendige vleesthermometer in de braadslee. Doe dit horizontaal en verticaal gezien in het midden van de braadslee, door de aluminium bak, aan de kopse kant. Duw de ovenbestendige vleesthermometer net zo ver de braadslee in zodat de punt van de ovenbestendige vleesthermometer in het midden van de braadslee zit.
- Plaats de braadslee met aluminium bak in het midden van de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de voorzijde toe zodat je goed de aangegeven temperatuur kunt aflezen op de ovenbestendige vleesthermometer.
- Draai de temperatuur van de oven na 10 minuten terug van 180 naar 110 graden Celsius.
- Laat de braadslee net zo lang in de oven zitten op 110 graden Celsius totdat de ovenbestendige vleesthermometer 60 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten per kilo.
- Zet de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte kan ontsnappen. Wacht met het uit de oven halen van de braadslee totdat de ovenbestendige vleesthermometer 65 graden Celsius aangeeft.
Serveren:
- Verwijder nu de ovenbestendige vleesthermometer.
- Haal het product uit de braadslee en leg deze op een snijplank.
- Snij het product in gelijkmatige plakken van ongeveer wijsvinger dikte. Giet zonodig het sap/ de marinade over de plakken heen.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van deze braadslee.
- Haal de braadslee 1 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, stand hete lucht.
- Plaats eventueel een ovenschaal onderin in de oven om lekvocht uit de braadslee op te vangen.
Bereiding:
- Haal de plastic deksel van de braadslee af.
- Indien de kip beenhammetjes elkaar overlappen zoals afgebeeld op de foto draai dan 1 beenham 180 graden Celsius zodat ze naast elkaar liggen en elkaar niet meer overlappen. 1 bot wijst naar de ene korte kant van de braadslee. De andere naar de andere korte kant van de braadslee. De huid van beide beenhammen moet naar boven liggen. Op deze wijze krijgen ze een mooi krokant huidje.
- Voeg 150ml warm water (handwarm) toe en meng dit met de zoetzure saus zodat het 1 geheel is.
- Plaats de braadslee met aluminium bak in het midden van de voorverwarmde oven.
- Draai de temperatuur van de oven na 30 minuten terug van 180 naar 150 graden Celsius.
- Laat de braadslee ook nu weer 30 minuten in de oven staan.
- Haal de braadslee uit de oven en zet de oven uit.
Serveren:
- Haal beide kip beenhammen uit de braadslee.
- Probeer het boutje los te snijden om het daarna in zijn geheel te verwijderen.
- Snij het product in gelijkmatige plakken van ongeveer wijsvinger dikte en verdeel dit over een mooie schaal met een opstaande rand. Giet zonodig het sap/ de zoetzure saus over de plakken heen.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product.
- Let op: boutvlees kan ook na de bereiding wat roder en of donkerder van kleur zijn dan bijvoorbeeld filetvlees. Verwar dit niet met het 'nog rauw kunnen zijn' van het product.
WILD BEREIDEN

Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van de hertengoulash.
- Deze hertengoulash is al volledig bereid en hoeft alleen nog maar verwarmt te worden.
Bereiding:
- Haal de hertengoulash uit de verpakking en doe deze in een passende kook- of steelpan.
- Plaats de pan op middelmatig vuur en verwarm de hertengoulash.
- Roer tijdens het verwarmen geregeld door de hertengoulash zodat het niet aanbrandt.
- Na het verwarmen is het klaar om geserveerd te worden.
- We wensen je een smakelijk eten en tot volgend jaar.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van de hazenpeper.
- Deze hazenpeper is al volledig bereid en hoeft alleen nog maar verwarmt te worden.
Bereiding:
- Haal de hazenpeper uit de verpakking en doe deze in een passende kook- of steelpan.
- Plaats de pan op middelmatig vuur en verwarm de hazenpeper.
- Roer tijdens het verwarmen geregeld door de hazenpeper zodat het niet aanbrandt.
- Na het verwarmen is het klaar om geserveerd te worden.
- We wensen je een smakelijk eten en tot volgend jaar.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van de wildslee.
- De wildslee kan op twee manieren bereid worden. Lees ze eerst door. Onze keuze is het bereiden in de pan.
Bereiding 1, in de pan:
- Haal de het vlees uit de aluminium verpakking en leg het op een bordje.
- Zorg ervoor dat de marinade en het garnituur achterblijft in de verpakking.
- Bestrooi het vlees rondom met wat fijngemalen peper en zout.
- Bak het vlees in een passende bakpan op middelhoog vuur rondom goudbruin. Doe dit met een klein beetje olie/vet zoals je normaal gesproken een biefstukje bakt.
- Afhankelijk van de gekozen hoogte van het vuur duurt de bereiding ongeveer 1 tot 1,5 minuut per kant (een boven én een onderkant). Na deze baktijd is het vlees medium gebakken; dit is de garing die wij adviseren. Mocht je dit te gaar of te rood vinden kun je de baktijd aanpassen naar gelang de eigen wensen.
- Draai het vuur laag en haal het vlees uit de pan en leg het in een schaal met opstaande rand. Dek het lichtjes af met aluminiumfolie. Zo blijft het vlees warm en krijgt het de tijd om te rusten. Doe dit ongeveer 3 minuten. Zorg ervoor dat de schaal licht verwarmt is zodat het vlees niet te veel/snel afkoelt. Zet de schaal vooraf in de oven op 40 graden Celsius hete lucht.
- Voeg in de bakpan op laag vuur de marinade en het garnituur toe. Verwarm het 1 minuut. Let er op dat het slechts verwarmt hoeft te worden en dus niet te hard bakt.
- Schep de inhoud van de bakpan over het vlees (aluminium folie eerst verwijderen) en de wildslee is klaar om gegeten te worden.
- We wensen je een smakelijk eten en tot volgend jaar.
Bereiding 2, in de oven:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, stand hete lucht.
- Plaats eventueel een ovenschaal onderin de oven om lekvocht op te vangen.
- Haal de plastic deksel van de aluminium verpakking.
- Plaats de aluminium verpakking met het vlees en garnituur in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat het voor 4 minuten in de oven staan. Na deze baktijd is het vlees medium gebakken; dit is de garing die wij adviseren. Mocht je dit te gaar of te rood vinden kun je de baktijd aanpassen naar gelang de eigen wensen.
- Haal de aluminium verpakking met vlees en garnituur uit de oven en plaats het op het (warmvaste) aanrecht.
- Dek het lichtjes af met aluminiumfolie. Zo blijft het vlees warm en krijgt het de tijd om te rusten. Doe dit ongeveer 3 minuten.
- We wensen je een smakelijk eten en tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van de herten braadstuk.
- Haal de braadslee 1 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, stand hetelucht.
- Plaats eventueel een ovenschaal onderin in de oven om lekvocht op te kunnen vangen.
- Houd een ovenbestendige vleesthermometer paraat voor de bereiding.
- Houd een zeef en een sauspan paraat.
Bereiding:
- Haal de plastic deksel van de braadslee af.
- Plaats nu de ovenbestendige vleesthermometer in de herten braadstuk. Doe dit horizontaal en verticaal gezien in het midden van de braadslee, door de aluminium bak, aan de kopse kant. Duw de ovenbestendige vleesthermometer net zo door zodat de punt van de ovenbestendige vleesthermometer in het midden van het herten braadstuk zit.
- Plaats de braadslee met aluminium bak in het midden van de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de voorzijde toe zodat je goed de aangegeven temperatuur kunt aflezen op de ovenbestendige vleesthermometer en sluit de oven.
- Draai direct de temperatuur van de oven terug van 180 naar 160 graden Celsius.
- Draai de temperatuur van de oven na 5 minuten verder terug van 160 naar 90 graden Celsius.
- Laat het herten braadstuk net zo lang in de oven zitten op 90 graden Celsius totdat de ovenbestendige vleesthermometer 50 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten.
- Zet nu de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte kan ontsnappen. Wacht met het uit de oven halen van het herten braadstuk totdat de ovenbestendige vleesthermometer 54 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 54 graden Celsius aangeeft, haal dan de braadslee uit de oven
Serveren:
- Verwijder nu de ovenbestendige vleesthermometer.
- Haal het herten braadstuk uit de braadslee en leg deze op een snijplank.
- Snij het product van punt tot punt in gelijkmatige plakken van ongeveer 5 mm dikte.
- Schenk de achtergebleven saus uit de braadslee door een zeefje in een kleine sauspan.
- Roer de saus even goed door.
- Verwarm de saus en serveer dit bij of over de plakken vlees.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
Voorbereiding:
- Lees eerst deze tips geheel door voordat je overgaat tot het bereiden van de hertenbout rollade.
- Haal de braadslee 1 uur van tevoren uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, stand hetelucht.
- Plaats eventueel een ovenschaal onderin in de oven om lekvocht op te kunnen vangen.
- Houd een ovenbestendige vleesthermometer paraat voor de bereiding.
- Houd een zeef en een sauspan paraat.
Bereiding:
- Haal de plastic deksel van de braadslee af.
- Plaats nu de ovenbestendige vleesthermometer in de hertenbout rollade. Doe dit horizontaal en verticaal gezien in het midden van de braadslee, door de aluminium bak, aan de kopse kant. Duw de ovenbestendige vleesthermometer net zo door zodat de punt van de ovenbestendige vleesthermometer in het midden van de hertenbout rollade zit.
- Plaats de braadslee met aluminium bak in het midden van de voorverwarmde oven met de ovenbestendige vleesthermometer naar de voorzijde toe zodat je goed de aangegeven temperatuur kunt aflezen op de ovenbestendige vleesthermometer en sluit de oven.
- Draai direct de temperatuur van de oven terug van 180 naar 160 graden Celsius.
- Draai de temperatuur van de oven na 5 minuten verder terug van 160 naar 90 graden Celsius.
- Laat de hertenbout rollade net zo lang in de oven zitten op 90 graden Celsius totdat de ovenbestendige vleesthermometer 50 graden Celsius aangeeft. Dit proces duurt ongeveer 45 minuten.
- Zet nu de oven uit en zet de deur van de oven op een kier van ongeveer 15 cm zodat er voldoende warmte kan ontsnappen. Wacht met het uit de oven halen van de hertenbout rollade totdat de ovenbestendige vleesthermometer 54 graden Celsius aangeeft.
- Indien het 54 graden Celsius aangeeft, haal dan de braadslee uit de oven
Serveren:
- Verwijder nu de ovenbestendige vleesthermometer.
- Haal de hertenbout rollade uit de braadslee en leg deze op een snijplank.
- Snij het product van punt tot punt in gelijkmatige plakken van ongeveer 5 mm dikte.
- Schenk de achtergebleven saus uit de braadslee door een zeefje in een kleine sauspan.
- Roer de saus even goed door.
- Verwarm de saus en serveer dit bij of over de plakken vlees.
- We wensen je een smakelijk eten en hopelijk tot volgend jaar.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de ovenbestendige vleesthermometer.
VIDEO: KALKOEN BEREIDEN
- In dit filmpje zie je de bereiding van een gekruide & gevulde kalkoen.
- Dit filmpje is ook te gebruiken voor de bereiding van een eigen gevulde of andere gevulde kalkoenen op onze website. De handelingen komen overeen. De temperatuur, de waarde op de thermometer en de plaats van de thermometer kan verschillen per soort kalkoen. Lees hiervoor de instructies bij de betreffende kalkoen c.q. foto.
- Let op: iedere oven is anders. Controleer met regelmaat het product en de thermometer.